ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ - (ΟΠΟΥ ΕΝ ΑΝΤΡΕΠΕΤΑΙ …. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ)


ΕΘΙΣΜΟΣ   ΣΤΑ  ΨΕΜΜΑΤΑ  - 
(ΟΠΟΥ  ΕΝ  ΑΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ….  ΟΛΟΣ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΕΝ  ΔΙΚΟΣ  ΤΟΥ)




Η συνεχής παρουσίαση παραπλανητικών στοιχείων, ψεμάτων και Fake News από την ευκαιριακή και έωλη πλειοψηφία στην Ε.Κ.Ε. και την Ο.Κ.Ο.Ε. προεξάρχοντος των Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της Ο.Κ.Ο.Ε. και του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. έχει φθάσει στα όρια του ΕΘΙΣΜΟΥ.


 «πες, πες, κάτι θα μείνει»
Τζόσεφ Γκέμπελς
Υπουργός προπαγάνδας των Ναζι
1.      ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Στο σχετικό 10α (των προτάσεων της Ο.Κ.Ο.Ε. σε απάντηση της αγωγής κατά του κύρους των εκλογών του 15ου Συνεδρίου) στις 26/02/2018 καταθέτουν έγγραφο με το οποίο δηλώνουν «ότι δυνάμει της από 18-11-2017 απόφασης του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε.» νομιμοποιείται «η παράσταση επί της εν λόγω αγωγής».
Πλην όμως η συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2017, του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. δεν θα μπορούσε να πάρει αυτή την απόφαση καθόσον η αγωγή κατά του κύρους των εκλογών του 15ου Συνεδρίου Ο.Κ.Ο.Ε. (με στοιχεία Γ.Α.Κ. 597787 και Ε.Α.Κ. 10249  -17/11/2017) κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Παρασκευή 17/11/2017 και ώρα 13:45 και επιδόθηκε στην Ο.Κ.Ο.Ε. την 20/11/2017. Άρα δεν μπορεί να γνώριζε η εν λόγω συνεδρίαση ότι κατατέθηκε αγωγή και τα σχετικά στοιχεία της δικογραφίας, αφού παραδόθηκαν στην Ο.Κ.Ο.Ε. στις 20/11/2017.
ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. (Και δεν είναι το μόνο αφού έχουν εντοπισθεί και άλλα και έχουν αντικρουστεί).

2.      ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι η σημειωθείσα παραβίαση του Καταστατικού, Εσωτερικού Κανονισμού, των Οδηγιών και οι εκλογικές παραβάσεις οφείλονται σε «κομματικές παρεμβάσεις» ενώ ο ίδιος  (κ. Γ. Συλλούρης) «είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος». Επ’  αυτού θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:
-          Είναι συνήθης πρακτική σε συνδικαλιστικά όργανα, σωματεία, ομοσπονδίες, κλπ να συγκροτούνται συνδυασμοί που πρόσκεινται σε διάφορες ιδεολογίες και πολιτικά ρεύματα
-          Σκόπιμα βέβαια αποφεύγουν να αναφερθούν στους εαυτούς τους:
o        Ο Συνδυασμός «Ενωτική Δημοκρατική Πορεία» του νυν Προέδρου της Ο.Κ.Ο.Ε.  Γ. Συλλούρη και του συνεργάτη του (στο δικηγορικό του γραφείο) Αλέξη Κωνσταντίνου πρόσκειται στο  Δεξιό κόμμα της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» της Ευρωβουλευτού κ. Ελένης Θεοχάρους.
Επανειλημμένα τόσο ο Γ. Συλλούρης (όταν δεν είχε άλλη θεσμική ιδιότητα) όσο και ο Αλ. Κωνσταντίνου κατέθεταν στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη, εκ μέρους του κόμματος αυτού και του πρόδρομου κόμματος από το οποίο προέκυψε.
o        Ο συνδυασμός «Αγωνιστική Κίνηση Κυπρίων» του νυν Προέδρου της Ε.Κ.Ε. κ. Λ. Μασσοστασή, και του Γενικού Γραμματέα της Ο.Κ.Ο.Ε. κ. Ελ. Κωνσταντινίδη πρόσκειται στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ .
Ας σημειωθεί ότι οι δύο παραπάνω συνδυασμοί εκπροσωπούν μόλις το 16,5% ακόμα και αυτών των αλλοιωθέντων αποτελεσμάτων για την εκλογή των αντιπροσώπων του 15ου Συνεδρίου της Ο.Κ.Ο.Ε., ενώ κατέχουν τα δύο ανώτατα αξιώματα. (Έλαβαν δηλαδή, 368 ψήφους από σύνολο 2.254 φερόμενων ψηφισάντων στην Ο.Κ.Ο.Ε.).


3.      ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Τι άλλο είναι από ψέμα είναι η εφεύρεση από τους εκπρόσωπους των συνδυασμών «Ενωτική Δημοκρατική Πορεία», «Αγωνιστική κίνηση εργαζομένων» και «ΕΛΛΑΣ» μιας δήθεν συμφωνίας για «αναστολή δράσης» των άλλων 4 σωματείων της Αττικής; Πως τεκμαίρεται αυτό; Παρουσιάστηκε κάποιο έγγραφο με υπογραφές που να λέει κάτι τέτοιο; Μπορεί μια τέτοια απόφαση να έχει ληφθεί ερήμην των βασικών οργάνων των 4 σωματείων, δηλ. των Γενικών Συνελεύσεων τους; Μπορεί να έχει ληφθεί απόντων των Προέδρων των σωματείων αυτών και της ηγεσίας των Ο.Κ.Ο.Ε. και της Ε.Κ.Ε.; Πως γίνεται η φερόμενη απόφαση να έχει ληφθεί το 2003 και το Σωματείο των Προσφύγων να κάνει εκλογές το 2005 και τον Δεκέμβριο του 2006, όπως και ο ΣΚΕ το 2006;

4.      ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ- ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Δεν αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών που έγιναν το 1989 παρουσία του τότε Πρέσβη της Κύπρου κ. Φρίξου Κολώτα με τα σωματεία και τους συνδυασμούς της παροικίας, ώστε να λειτουργήσει το παροικιακό κίνημα αφού θα παρακάμπτονταν οι όποιες διαφορές επί του Εθνικού θέματος με το να στηρίζεται (κριτικά) στο θέμα αυτό η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη Κυπριακή Κυβέρνηση.  Άλλωστε αυτό κάνουν όλες οι άλλες 7 παροικίες Κυπρίων Παγκόσμια, ανεξάρτητα των ιδεολογικών και πολιτικών τους διαφορών. Και φυσικά αυτή η αρχή έχει την λογική της: εμείς που ζούμε και δρούμε στο εξωτερικό (συχνά μας ονομάζουν Πρέσβεις της Κύπρου) πρέπει να δίνουμε την εικόνα της ολόπλευρης στήριξης της Κυβέρνησης, της Πολιτικής Ηγεσίας και του Εθνικού Συμβουλίου στον υπέρτατο αγώνα για την επίλυση του Κυπριακού.
Αρχή που αποτέλεσε και την συγκολλητική ουσία κατά άλλα πολύ διαφορετικών ιδεολογικά συνδυασμών στα 29 χρόνια της λειτουργίας της Ο.Κ.Ο.Ε. και της Ε.Κ.Ε. κάτι που γίνεται προσπάθεια να αλλάξει, με οδηγό τις ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ τους απόψεις.
Τρανά παραδείγματα της διολίσθησης από το Ομόφωνο Ψηφίσματα των Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. σε ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΕΣ φανφάρες:
α/     Η προσπάθεια τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων της Π.ΟΜ.Α.Κ. το 2017 να αλλάξουν τη θέση της,  ζητώντας τη διαγραφή από τη θέση στο Κυπριακό τα περί Δ.Δ. Ομοσπονδίας. Προσπάθεια που στέφθηκε από αποτυχία καθόσον το σύνολο των υπολοίπων 7 Ομοσπονδιών αποδήμων τους υπενθύμισαν τη βάση λειτουργίας του Αποδημικού Κινήματος.
β/     Οι συνεχείς ομιλίες με απορριπτικές αιχμές σε εκδηλώσεις και επετείους, και οι «προειδοποιήσεις» τους ενάντια στους «οπαδούς της όποιας λύσης». Ρωτάμε ποιοι είναι αυτοί;
        Αντίθετα, ας αναζητήσουν μεταξύ τους, τους απορριπτικούς «οπαδούς της μη λύσης» ή τους οπαδούς της λύσης «τζείνοι πω τζεί, εμείς πωδα», ή των οπαδών του εθνικισμού με «τις φιλο-ενωτικές φανφάρες» (Θυμίζουμε την ομιλία της αρχηγού τους κ. Θεοχάρους ότι είναι «έτοιμη να καεί στο Σύνταγμα για την Ένωση».




5.       ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:  Με επιστολή της Ο.Κ.Ο.Ε. στις 19/07/2018 (σε μορφή ρηματικής ανακοίνωσης) με την υπογραφή των Γ. Συλλούρη και Λ. Κωνσταντινίδη (χωρίς να έχουν διαβουλευθεί τα μέλη του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε.) και τίτλο «Δόλια παραπληροφόρηση για την εκδήλωση της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας 1974» με αφορμή την Αντικατοχική εκδήλωση του Σωματείου των Προσφύγων στην Καλλιθέα. Στην επιστολή αυτή στρέφονται κατά δύο στελεχών του παροικιακού κινήματος, προβάλλοντας τον ισχυρισμό σχετικά με ανάρτηση του κ. Πάνου Τριγάζη στο Facebook (που καλούσε σε συμμετοχή σε εκδήλωση των κυπριακών παροικιακών οργανώσεων) λέγοντας ότι: «Η πρόσκληση αυτή, η οποία αναμφίβολα έγινε εν γνώσει σας, αναφέρει κατά τρόπο  ψευδή και παραβιάζοντας  κάθε αρχή έντιμης και ηθικής συμπεριφορά». Δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση της Ε.Κ.Π.Ε. ή των δύο στελεχών του παροικιακού κινήματος που να λέει όσα ισχυρίζονται. Και φυσικά ουδέποτε είπαν στον κ. Τριγάζη να γράψει την ανάρτηση του, όπως την έγραψε. Έχουν τρόπο να το αποδείξουν; Χωρίς φυσικά να αναφερθούμε στο δικαίωμα κάθε παροικιακού σωματείου να αναφέρει εαυτόν ως μέρος του κυπριακού παροικιακού κινήματος, που δεν αποτελεί καμιά «ανέντιμη ή ανήθικη» συμπεριφορά.  Στόχος τους μεταξύ άλλων να εκφράσουν την ανησυχία τους από τις επαναλαμβανόμενες επιτυχείς δράσεις του Σωματείου των Προσφύγων.

Με την παραπάνω επιστολή οι συγγραφείς της έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της Συκοφαντικής Δυσφήμησης δύο στελεχών του παροικιακού κινήματος, που έχει σκοπό να διαβάλει και να θίξει την τιμή και υπόληψη τους. Φυσικά με ψευδείς ισχυρισμούς και βαρύτατους χαρακτηρισμούς: «Δόλια παραπληροφόρηση, η οποία αναμφίβολα έγινε εν γνώσει σας, αναφέρει κατά τρόπο  ψευδή και παραβιάζοντας  κάθε αρχή έντιμης και ηθικής συμπεριφορά».
Την σκυτάλη έλαβε και η «ιστοσελίδα» της Ε.Κ.Ε. (για την οποία ευθύνη έχει εκ του νόμου ο Πρόεδρος Λ. Μασσοστασής κι οι δύο νέοι χρησθέντες «υπεύθυνοι» Ν. Παπακλεοβούλου – μη μέλος του Δ.Σ. και Γρ. Κουνναμάς) διαπράττοντας το δια του Τύπου αδίκημα της Συκοφαντικής Δυσφήμισης.
Έχει ζητηθεί η επανόρθωση και αναμένουμε τις ενέργειες τους.




6.      ΕΚΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:  Ενώ προσπαθούν να θέσουν θέμα χρηματοδότησης του Σωματείου Προσφύγων από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες, παραγνωρίζουν ότι αυτή η επιχορήγηση έγινε σε δύο περιπτώσεις με τα ποσά των 800 και 700 Ευρώ για υπαρκτές δράσεις του. Σκόπιμα αγνοούν την πρόταση του σημερινού Προέδρου του Σωματείου των Προσφύγων να γίνει έλεγχος όλων των παροχών που δόθηκαν στην Ο.Κ.Ο.Ε. και τα Κυπριακά σωματεία στην Ελλάδα σε βάθος δεκαετίας (για τα οποία υπάρχουν πολλά ύποπτα και διάτρητα στοιχεία – ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα) .
Επίσης αποκρύπτουν σκόπιμα ότι έγινε καταβολή για το Σωματείο των Προσφύγων επιχορήγησης το 2010 (όταν η Ο.Κ.Ο.Ε. και η Ε.Κ.Ε. συνεργάζονταν με το Σωματείο των Προσφύγων) που απεστάλη για τα 35 χρόνια της Εισβολής τον Ιούλιο το 2009 (δράσεις στο Μετρό Αθήνας) και η οποία μετά από συμφωνία δόθηκε απευθείας και πλήρως σε λογαριασμό της Ο.Κ.Ο.Ε. και στην Ο.Κ.Ο.Ε. Όπως και για το 2015 που αποδόθηκε στην Ε.Κ.Ε. 

7.      ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Με επιστολή της Ο.Κ.Ο.Ε. στις 16/09/2018 (επίσης σε μορφή ρηματικής ανακοίνωσης) με την υπογραφή των Γ. Συλλούρη και Λ. Κωνσταντινίδη (χωρίς να έχουν διαβουλευθεί τα μέλη του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε.) και τίτλο «Ανακοίνωση για περιοδικό Συλλόγου Προσφύγων» αφού μεταξύ άλλων επαναλαμβάνουν πολλά από τα παραπάνω παραπλανητικά στοιχεία και ψεύδη, αναφέρουν: «Όλως αντιφατικά και απατηλά» προσπαθούν «να συμπεριλάβουν μια σειρά εκδηλώσεων  της Ε.Κ.Ε (σ.σ. τα οδοιπορικά στις κατεχόμενες περιοχές)  «τη διετία 2015-2017 . . . τις οποίες οικειοποιούνται».
Αυτό που το είδαν γραμμένο; Πότε το Σωματείο των Προσφύγων είπε ότι διοργάνωσε τα οδοιπορικά; Βέβαια δεν λένε ότι τα άτομα που διοργάνωσαν τα οδοιπορικά της Ε.Κ.Ε. και της Ο.Κ.Ο.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη των οργανώσεων αυτών ήταν συγκεκριμένα, δηλαδή οι: Λ. Λοίζος, Αν. Πρόεδρος Ο.Κ.Ο.Ε., Γ. Μιχαηλίδης Γραμματέας Ε.Κ.Ε., Χρ. Αγαθοκλέους, Μ. Ευθυμίου, Π. Ελευθερίου και Γ. Λιασής από την Επιτροπή Προσφυγικών υποθέσεων.
Η οργάνωση των οδοιπορικών περιλάμβανε: Συνεννόηση με τους κατεχόμενους δήμους, κοινότητες και οργανώσεις των περιοχών αυτών. Εξεύρεση και προβολή υλικού. Οργάνωση εκθέσεων. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα και Δρώμενα. Χρηματοδότηση, κ.ά. Τα παραπάνω άτομα, που σήμερα είναι μέλη και φίλοι του Σωματείου των Προσφύγων είχαν προσωπική προσφορά στην οργάνωση των αξιόλογων και μαζικών αυτών δράσεων.
Και ναι, ο Γ. Συλλούρης ως Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. απεύθυνε χαιρετισμούς. Ως εκεί. Αν έκαναν αυτός ή οι σημερινοί συνοδοιπόροι του, κάτι άλλο ας μας το πουν. Για να μην αναφερθούμε ότι σε αρκετά από αυτά τα οδοιπορικά, πολλοί από αυτούς απουσίαζαν.

Σήμερα σε μια προσπάθεια ανταγωνισμού στο Σωματείο των Προσφύγων, έχουν αναγορεύσει την Επιτροπή Προσφυγικών θεμάτων της Ε.Κ.Ε. (που είναι εκ του Εσωτερικού Κανονισμού της Ε.Κ.Ε. είναι επιτροπή εργασίας για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. και της Γ.Σ. και επεξεργασίας δράσεων) σε «αντίπαλο δέος». Πρώτα αναφέρεται ως «Επιτροπή Προσφύγων» υπονοώντας ότι «εκπροσωπεί» τους Πρόσφυγες. Επειδή δε η σύνθεση της αποτελείται από όλους τους παραπάνω (η ευκαιριακή πλειοψηφία διαθέτει μόνο ένα βιωματικό πρόσφυγα τον Γρ. Κουνναμά) έχουν πάρει απόφαση να τον εξουσιοδοτήσουν ως Πρόεδρο της να λειτουργεί ως μονοπρόσωπη επιτροπή και εν λευκώ. Και χωρίς διαβούλευση να κάνει ότι θέλει. Δεν θέλουν να συζητιούνται στην επιτροπή αυτή τα θέματα, γιατί όπως ανάφερε, η ακροδεξιά σύμβουλος του Δ.Σ.: «Αν στην επιτροπή υπάρχουν μέλη που ανήκουν σε άλλο σωματείο με άλλες αρχές από τις δικές μας,  θα υπάρχει από αυτούς πόλεμος και όχι συνεργασία.»

Αυτή είναι η δημοκρατία τους, αυτός είναι ο σεβασμός στην δημοκρατική λειτουργία, αυτός είναι ο σεβασμός στην απόφαση της Γ.Σ. που καλεί σε «αγαστή συνεργασία της Ε.Κ.Ε. με το σωματείο των Προσφύγων». Αυτός είναι ο σεβασμός τους προς τους Πρόσφυγες.

8.      ΟΓΔΟΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ:   Με μια πρωτοφανή με μορφή ρηματικής ανακοίνωσης Αρ. 37 το Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. «καταδικάζει» την αναζωογόνηση της Ε.Κ.Π.Ε. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Κ.Ο.Ε. στην πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του της 3-3-2018 αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη της επανεμφάνισης της “Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας - Κύπρος 1974”, μέσα από δικαστικές διαδικασίες και μετά από 12 τουλάχιστον χρόνια πλήρους αδράνειας».

Το Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. ως δευτεροβάθμιο όργανο των Κυπριακών σωματείων της Ελλάδας είναι δεσμευμένο με καταστατικές και συνεδριακές αποφάσεις. Όπως «ότι ο ρόλος της Ο.Κ.Ο.Ε. είναι να παραμένει διακριτός από εκείνο των Σωματείων-μελών, δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ή έστω συμπληρωματικός προς αυτά, αλλά οφείλει να είναι εκφραστικός, ενοποιητικός και καθοδηγητικός της δράσης τους». Είναι συνεπώς αδιανόητο να «καταδικάζει» την αναζωογόνηση ενός ιδρυτικού μάλιστα σωματείου, με υψηλή συμβολική σημασία, ιδιαίτερα όταν είναι επίσης δεσμευμένο με συνεδριακή απόφαση: «να μελετήσει τις συνθήκες αδράνειας Σωματείων-μελών και να τα ενισχύσει ώστε να επανέλθουν στην ενεργό δράση».  Ακόμα είναι δεσμευμένο με καταστατική πρόνοια ότι: «Κάθε μέλος της Ομοσπονδίας διατηρεί πλήρως τα δικαιώματα στην αυτόνομη δραστηριότητα και λειτουργία του.»

Απορίας άξιο είναι και η αναφορά σε τουλάχιστο 12 έτη αδράνειας όταν η ίδια η Ο.Κ.Ο.Ε το διάστημα αυτό συνδιοργάνωνε εκδηλώσεις με την Ε.Κ.Π.Ε. Ο δε ουσιώδης χρόνος είναι το διάστημα από τον Μάη 2009 ως Νοέμβριο 2017, δηλαδή 8,5 έτη (και όχι τουλάχιστον 12). Ακόμα και η αναφορά σε «12 τουλάχιστον χρόνια πλήρους αδράνειας» είναι παραπλανητική, αφού έγιναν το διάστημα αυτό πλείστες τόσες δράσεις του Σωματείου των Προσφύγων με τις Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. Πότε λένε την αλήθεια και γιατί την παραποιούν;

Κάνουν ένα τρομερό ολίσθημα. Η Ο.Κ.Ο.Ε. αντλεί την ύπαρξη της από τα σωματεία, τα οποία την δημιούργησαν και έχουν καταστατικό δικαίωμα να την κρίνουν. Και όχι το ανάποδο.




Πολλά ακόμα θα μπορούσαν να γραφτούν για τα φτηνά ψεύδη, και τις παραπλανητικές διακηρύξεις και ενέργειες τους. Ενέργειες που πηγάζουν από πράξεις μισαλλοδοξίας και εκδικητικότητας κατά των στελεχών του παροικιακού κινήματος, που αντιδρούν στις ενέργειες τους, και κατά του Σωματείου των Προσφύγων, που έχει επιδείξει στο σύντομο χρόνο από την αναζωογόνηση του σημαντική δράση. Οι πράξεις τους πέφτουν στο κενό. 

Κατά την κοινή έκφραση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν». 
________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":